Det opplyser administrerende direktør Hege Pedersen i Cominor AS.

Etter at generalforsamlinga i AS Tirb i januar i år vedtok å legge aksjene i Cominor AS ut for salg, har flere interessenter vært involvert i salgsprosessen. Alle interessentene var store busselskaper.

– Ble det ikke enighet om pris?

– Pris var sikkert et av forholdene, men det var også andre punkter man ikke kom til enighet om, sier Pedersen.

Hun ønsker ikke å gå ut med hvilke busselskaper som har utvist interesse for Cominor AS.

– Det er noe vi er blitt bedt om å holde konfidensielt, noe vi forholder oss til.

Tydeligere eierskap

– Hva bringer fremtiden nå for Cominor AS?

– Nei, vi fortsetter egentlig som før. Hurtigruten på den andre siden har vært tydelige på at dersom det ikke det ble salg i denne prosessen, så har de en intensjon om å gå inn tydeligere som eier enn det de har vært til nå, sier Pedersen.

Hurtigruten ASA eier som kjent vel 71 prosent av aksjene i Cominor AS sitt moderselskap, AS Tirb. Hurtigruten ASA har stått som hovedaksjonær siden mars 2006.

– Hva betyr det at Hurtigruten ASA vil bli en tydeligere eier?

– Det kan for eksempel bety i fremtiden at vi ser Cominor ved flere av Hurtigrutens anløp enn i dag, påpeker Pedersen.

Har synergieffekt

Da avgjørelsen ble tatt om å legge Cominor AS ut for salg, var det fra flere hold lagt frem bekymringer om hva et eventuelt salg ville bety i forhold til bedriftens hovedkontor på Finnsnes.

– Er dere glade for at det ikke ble noe salg?

– Vi har ingen store problemer med det som sådan, men så er det sånn at vi tar de eierne vi får. Vi må jo levere resultater og drifte selskapet uansett hvem som eier oss. Selvfølgelig er det sånn at mange ansatte nok kunne sett for seg å få inn en busseier og de synergiene det ville gitt med en eier fra samme næring. Synergier får vi imidlertid også med Hurtigruten ASA som eier, understreker Pedersen.

Selv om salgsprosessen er avsluttet, opplyser den administrerende direktøren at det ikke betyr at Cominor AS ikke kan bli solgt en eller annen gang i fremtiden.

– Det er alltid sånn at alt kan selges til den riktige prisen, og det kan derfor ikke utelukkes at det blir et salg av Cominor AS i fremtiden selv om salgsprosessen er avsluttet, sier Pedersen.

(Folkebladet.no)

Salg på is. 4. november vedtok styret i AS Tirb å avslutte salgsprosessen av Cominor AS. Som før. Administrerende direktør Hege Pedersen sier at Cominor AS nå fortsetter som før. Foto: Preben Olsen