Jobber på Best - studerer på hotellet

BRØSTADBOTN: Maria Heim (26) jobber 70 prosent på den lokale Best-stasjonen i Brøstadbotn.

Uunnværlig. Maria Heim sier at hun har en grei jobb på Best-stasjonen. Men nå har hun realisert drømmen om å starte en utdannelse.  Foto: Morten Dokka

nyheter

Resten av tida bruker småbarnsmora til å studere ved kontorhotellet i Dyrøy. Kontorhotellet har gjort det mulig for Heim og hennes sambygdinger å slippe å reise vekk for å ta utdanning.

På skolebenken

To av dem som gjør det samme som Heim er småbarnsmødrene Anne Marit Svendsen (27) og Benedikte Cathrine Jensen (23). Hektiske dager hindrer ikke disse damene i å sette seg på skolebenken igjen.

Alle tre er klar på at uten «hotellet» og miljøet der, måtte de ha ventet flere år eller flytte til en annen plass for å få en utdanning. I dag er det flere studenter som bruker lokalene fast.

Ifølge prosjektleder Ulrike Naumann er det totalt 10-15 brukere innom i løpet av uka i tillegg til elever fra ungdomsskolen i forbindelse med «First Lego League».

Plass til flere

Og her er det plass til flere, uansett hva de vil studere. Brukerne er opptatt av å formidle til befolkningen i Dyrøy at dette slett ikke er en studieplass bare for høyskolestudier.

Benedikte Cathrine Jensen utdanner seg til å bli barnevernspedagog, desentralisert fra Høyskolen i Harstad, et studie over fire år.

I tillegg jobber hun som vikar på sykehjemmet. Før hun oppdaget tilbudet i Brøstadbotn, tenkte hun at hun måtte vente noen år med å ta utdanning eller flytte til en annen plass. Hun synes det er topp å sitte på kontorhotellet å studere.

– Mer struktur

– Det er vanskelig å få til å studere hjemme. Jeg har prøvd det tidligere. Men her blir det mer struktur, det føles som at jeg går til en arbeidsplass og at jeg har et ansvar når jeg går hit, sier hun.

Både Anne Marit Svendsen og Maria Heim har planer om å utdanne seg til jordmødre.

(Folkebladet.no)