Saken der en mann i slutten av 60-årene er sikta for seksuelle overgrep ligger nå hos statsadvokaten som skal avgjøre om det blir tatt ut tiltale. Da er det gått over to år siden politiet begynte å etterforske saken.

Hos statsadvokaten

Den siktedes advokat, Alf M. Solvin, har tidligere i Folkebladet kritisert tidsbruken i saken og sagt at dette er en enorm belastning på hans klient. Han mente også at det ikke var nødvendig å oppnevne sakkyndige i denne saken. Solvin har også gått ut og sagt at politiet mangler bevis i saken.

– Det er vel 14 dager siden vi sendte saken over til statsadvokaten. Det er antydet at de skal begynne å se på saken i uke 43, sier politiadvokat Mona Forseth i Midtre – Hålogaland politidistrikt til Folkebladet.

Neste år

Statsadvokaten krevde i august vi fjor at den fornærmede kvinnen i saken skulle gjennomgå en sakkyndig vurdering. Dette arbeidet startet i januar i år. Forseth har tidligere sagt til Folkebladet at saken sannsynlig kommer opp i høst om det blir tatt ut tiltale mot mannen. Det kan vise seg å bli vanskelig.

– Det er gått to år siden etterforskningen startet. Er ikke dette veldig lang tid?

– Det kan jeg ikke uttale meg om utover at det ikke er uvanlig lang tid. Det er klart at vi har et ønske om å ferdigstille saker tidligere. Men i denne saken måtte vi ha sakkyndig vurdering, noe som forsinka den, sier Forseth.

– Om det tas ut tiltale, når kan saken komme opp?

– I tilfelle kan det bli i begynnelsen av neste år, sier hun.

Forseth vil ikke uttale seg om hennes innstilling til statsadvokaten.