Starter sesongen på akebrett

SETERMOEN: Ennå er det en stund til bilcross-sesongen starter. NMK Bardu inviterer derfor store og små til en fartsfylt dag i Setermoen skytefelt, der fremkomstmiddel er akebrett og akebakken er ned Vardeveien.

Akedag i skytefeltet Bardu 

nyheter

– Vi starter sesongen med å kjøre akebrett, man får god fart på det også, sier Roger Jenssen i NMK Bardu og ler.

Det er tredje gang motorsportklubben i Bardu inviterer alle og enhver til akedag i Setermoen skytefelt. I fjor gikk arrangementet av stabelen i Målselv fjellandsby, men i år er det flyttet tilbake til den tre kilometer lange og bratte Vardeveien.

Akekonkurranse

— Dette er kjempemoro. Barn og voksne aker i lag. Ungene syns jo det er ekstra artig, for de kjører gjerne fra de voksne, forteller Jenssen, som håper på godt oppmøte ved sentralskytebanen førstkommende søndag.

– I år får vi også god assistanse fra Kavaleriskadronen, som stiller med to bandvogner. De skal frakte barn og voksne til toppen av Vardeveien, forteller Jenssen. I tillegg er det lagt opp til akekonkurranse for både store og små.

Hjelm og akebrett

– Det kom mye folk sist gang vi arrangerte denne dagen. Det dukker opp nye fjes hver gang, og det er jo veldig hyggelig, sier Jenssen, som håper godt vær og mye folk.

NMK Bardu stiller med salg av kaffe, toddy, vafler og pølser. De som skal delta må selv ha med hjelm og akebrett.

– Det kan jo kanskje høres litt skummelt ut og sette utfor Vardeveien på akebrett, men det går bra. Vi har fokus på sikkerheten selvfølgelig, asvlutter Jenssen.