Ønsker regionalt løypenett

FINNSNES: Fremskrittspartiets ungdom mener det er plass for både skiløpere og scooterkjøring i det nordnorske fjellet og vil ha en oppmyking av regelverket.

Tristan Dupre, Tor Andre Kiil Mørkved, Magnus Johannessen, Ida Gårseth Hov, FPU på stand på torget for å legalisere scooterkjøring. 

nyheter

– Det er jo helt tullete at man er nødt til å dra til Sverige for å kjøre scooter, sier politisk nestleder i FpU i Troms Ida Gårseth Hov som sammen med lokallagsformann i Lenvik Tor-Andrè Kill Mørkved, organisatorisk nestleder i FpU Troms Magnus Johannessen og sentralstyremedlem Tristan Duprè frontet synspunktene sine på torget på Finnsnes lørdag formiddag.

– Vi mener at med å legalisere scooterkjøring og opprette et regionalt løypenett så vil man bli kvitt mye av den ulovlige og til dels farlige kjøringa som pågår, sier hun og legger til at de utelukkende fikk positive tilbakemeldinger fra de som var innom standen.

Plass nok

– Det har vært en del folk innom, både unge og gamle, og tilbakemeldingene har vært positive, sier Gårseth Hov og har sammen med partifellene liten forståelse for de som er i mot scooterkjøring.

– Det er plass til alle, Norge er et stort land, sier hun og legger til at det ikke er snakk om å legge scooterløypa midt i skisporet.

– Vi ønsker ikke å legge scooterløypene der folk ferdes mest så de som ønsker fred og ro til skiturene sine skal få det, sier hun.

Ønsker samkjøring

– Nå håper vi at kommunene og ikke minst fylket kan begynne å jobbe for ei scooterløype som binder sammen kommunene og går videre inn i Sverige, sier Kiil Mørkved og legger til at i det arbeidet så vil det være viktig at kommunene er samkjørte.

– Skal vi få til et regionalt løypenett hvor alle løypene møtes i et knutepunkt så er det viktig at kommunene er samkjørte, sier han.