Vil puste liv i ungdomsklubben

SETERMOEN: Crosskart og nytt musikkrom skal bidra til å puste liv i ungdomsklubben Smash på Setermoen.

Ungdomsarbeider i Bardu, Svein Olaf Karlsen 

nyheter

For 3-4 år siden var det et yrende liv ved ungdomsklubben Smash på utvalgte ukedager.

– Da hadde man rundt 100 betalende medlemmer, forteller Svein-Olaf Karlsen. Han er ansatt i prosjektstilling som ungdomsarbeider i Bardu kommune, med rusforebyggende arbeid som hovedoppgave. Nå ønsker både han og klubbleder ved Smash at ungdommene vender tilbake til ungdomsklubben.

– Nå er det rundt 9-10 besøkende på klubbkveldene onsdager. Det er klart at dersom ungdommen ikke bruker tilbudet så er det heller ikke vits å opprettholde det, sier Karlsen.

Krosskart for motorinteresserte

Han tror den altoppslukende aktiviteten dataspill på fritiden er en medvirkende årsak til at man velger bort klubbkvelder. For de mer idrettsorienterte ungdommene er det et hav av kveldsaktiviteter å velge i.

– Ungdomsklubben har nok fått rykte på seg for et være et kjedelig sted. Det ønsker vi å snu og vi håper selvsagt ungdommene selv kan bidra til det, sier Karlsen. Bardu kommune har blant annet innledet et samarbeid med NMK Bardu, der man har gått til innkjøp av Crosskarter for motor – og fartsinteresserte ungdommer. For å kunne benytte dette tilbudet er det også et krav at man er aktiv i ungdomsklubben i Bardu.

I tillegg har man innledet et samarbeid med Ala Rock, som de nærmeste ukene flytter alt musikkutstyrt sitt til et nyoppusset lokale i ungdomsklubben Smash.