Første Myrefjell-ansatte

Per-Arne Bertheussen fra Rundhaug er den første fast ansatte i Myrefjell.
nyheter

Bertheussen er ansatt som prosjektleder og skal styre all bygge- og utviklingsaktivitet som skal skje i hyttebyen og i blånisseland. Han kan dermed skryte av å være den første fast ansatte i Myrefjell. Men han blir ikke den siste.

– Det blir blant annet min oppgave å sy sammen organisasjonen rundt dette prosjektet, sier Bertheussen, som får kort arbeidsvei fra Rundhaug til Rognmoen.

Bertheussen har sold erfaring fra byggebransjen. Nærmere bestemt 25 år.

– 20 av de årene på administrativt plan, sier 50-åringen.

De siste ni årene har han jobbet for NCC Construction AS i Tromsø. Han starter i jobben i Myrefjell 1.1 2007.

– Men tankene har begynt å kverne allerede. Noe av det første å ta tak i er jobben med å klargjøre at hytteeierne kan overta tomtene sine på høsten 2007. Ellers vil jobben bestå i å planlegge framdriften, utbyggingsfart og nødvendig tilknytning av kompetanse etter totaløkonomiske vurderinger, sier Bertheussen, som gleder seg til å ta fart på en av de største utbyggingene i Nord-Norge på lang tid.

– Vi snakker jo om rundt fire milliarder kroner over tid. Det er et av de største, for ikke å si det aller største utbyggingsprosjektet i Nord-Norge. Dette blir en skikkelig utfordring, sier Bertheussen.

Gledelig

Kommunikasjonsansvarlig for Blånisselandet i Målselv, Reidun Traasdahl Nilsen, synes det er ekstra gledelig at den første ansatte i Myrefjell er lokal.

– Men Per-Arne er ikke ansatt fordi at han er fra Rundhaug. Han er ansatt på grunn av sin kompetanse, og det er jo en milepæl for prosjektet at vi nå har ansatt den første personen, sier hun.