Kystpartiet inntar Kvænangen

- 270 fra Kvænangen ga sin stemme Kystpartiet ved siste Stortingsvalg. Disse menneskene må da fortsatt finnes her.

  Foto: Framtid i Nord

nyheter

Kystpartifeberen Skjervøyordfører Roy Waage er kilden til har nå også nådd Kvænangen. Mandag kveld innkalte Jan Helge Jensen, tidligere Høyre, til sammentrede med tanke på å etablere lokallag.

Etter møte er det klart: også i Kvænangen blir det en avdeling av Kystpartiet. Det som også synes klart er at som i Skjervøy er det mange som vil melde seg ut av de partiene de i dag tilhører for å slutte seg til et lokallag av Kystpartiet.

God tro

Jan Helge Jensen er ikke i tvil om at partiet vil få vind i seilene i han kommune.

- Hele 270 stemte på partiet ved siste Stortingsvalg. Klart at det er potensiale. Jeg regner med at Kystpartiet blir det partiet i Kvænangen som har flest betalende medlemmer, sier en ivrig Jensen til Framtid i Nord.

Mange sentrale skikkelser

Hvem som følger Jensen inn i Kystpartiet vil kvænangsværingene ennå ikke uttale seg om. Framtid i nord har imidlertid mottatt signaler på at svært så fremstående, aktive og tidligere lokalpolitikere, Blant annet tidligere varaordfører Reidar Josefsen, og også Geir Skåre skal være hete kandidater.

- Vi tar sikte på å være over 30 medlemmer allerede etter stiftelsesmøtet, sier Jan Helge Jsnen. Når dette stiftelsesmøtet blir er ennå ikke sikkert. Roy Waage sier til Framtid i Nord at han tar sikte på å å dra til Kvænangen en gang i løpet av de neste 14 dagene.

Les mer i papirutgaven