Utbyggingen i gang

Myrefjell-eventyret er i gang. I går satte gravemaskiner skufla i jorden til det som skal bli fem kilometer vei.
nyheter

I hele helgen har skogmaskiner ryddet en 400 meter lang trase for skog. I går morges satte den første gravemaskinen skufla i jorden ved foten av Myrefjell. 1. april neste år skal veien opp til det første hyttefeltet være klar. Da starter byggingen av internveiene umiddelbart.

– Etter hvert som vi bokstavelig talt graver oss fremover, vil vi fortløpende levere tomt for tomt. Til jul neste år skal 160 tomer være levert kjøperne. Vi håper også at vi skal få ferdig skikafeen samtidig. Og blånissebygget i Blånisseland skal være ferdig 1. desember neste år, sier direktør i Målselv Utvikling, Even Hegbom, som hadde en glad dag da prosjektet fikk grønt lys sist fredag.

Tre skiheiser

Samlet sett ved full utbygging skal det være hele 10 kilometer med slalåmbakker.

– Jeg er rimelig sikker på at til høsten neste år er vi ferdige med tre skiheiser og rundt fem kilometer med bakker, sier Hegbom.

Utbyggingen av Blånisselandet og NRKs barne-TV-museum vil foregå i flere etapper.

– Det vil vel aldri bli ferdig fordi det kommer nye attraksjoner hele tiden, sier Hegbom.

Når det gjelder barne-TV-museet, har forhandlingene ligget litt i dvale i påvente av reguleringsplanen.

– Vi gjenopptar forhandlingene i disse dager, sier Hegbom.

Mangler finansiering

Men fortsatt er ikke alt rosenrødt i Myrefjell-prosjektet. Finansieringen av Blånisselandet og barne-TV-museet er det kritiske punktet.

– Vi er hundre prosent avhengige av offentlig finansiering til begge prosjektene. Innen utgangen av oktober må vi ha greid å få på plass offentlige tilskudd på 20 millioner kroner eller mer. Hvis ikke spøker det for hele prosjektet, sier Hegbom.

Utbyggerne mangler også syv millioner kroner i egenkapital, men det bekymrer Hegbom mindre.

– Det skal vi klare å få på plass, mener han.

I fjellandsbyen ser alt mye greiere ut.

– Etterspørselen etter tomter har tatt seg opp igjen, som forventet. Det skal være nye kontraktsmøter i dag, sier Hegbom.