Skal bygge kai på Bjørnøya

Eierselskapet til Skaland Graphite har fått en liten, men spesiell jobb.
nyheter

Leonhard Nilsen & Sønner skal nemlig bygge ny kai på Bjørnøya.

Det er vol.no som melder dette.

Nettavisa siterer internavisa ”LNS-posten” hvor det går fram at Statsbygg utpå seinsommeren skal renovere kaia til værvarslingsstasjon på Bjørnøya. Etter anbudsrunden falt valget på LNS som utførende entreprenør.

- I månedsskiftet juli - august sender vi dermed tre av våre beste arbeidere til Bjørnøya. Kontrakten er på litt under 3 millioner og arbeidet vil vare i rundt 2 måneder, skriver anleggsleder Jarle Berg-Oksfjellelv i internavisa.

Arbeidet består i å sprenge bort ett par skjær i forbindelse med kaia, diverse betongreparasjoner av selve kaia og etablering av en 26 meter lang bølgebryter i betong. I tillegg til dette har LNS fått bestilling på ett 80 m2 stort garasjegulv med ringmur som utføres når vi likevel har kompetanse og utstyr på plassen.

- For å frakte utstyr, materiell og personell kommer vi til å bruke Kystvakta og/ eller fraktbåtene fra Zahl transport eller Bring. Siste bit inn til kai fra disse store båtene besørges av mannskap fra værvarslinga med en liten lekter på ca 3 x 6 meter, skriver anleggslederen i "LNS-posten", ifølge vol.no.