Jan-Erik Bergstad"/>

Vil ha Barne -TV-museum

NRK ønsker å satse tungt på et barnesenter eller Barne-TV-museum, lik deres eget opplevelsessenter på Marienlyst, i forbindelse med Blånisseland i Målselv.
nyheter

Går planene til NRK i boks vil Myrefjell bli det tyngste satsningsområdet på barn og aktiviteter for barn statskanalen vil ha utenfor sitt eget opplevelsessenter i Oslo.

Leder av barne- og ungdomsavdelingen i NRK, Kalle Fürst, bekrefter overfor Folkebladet at statskanalen har planer om et slikt senter eller Barne-TV-museum i Blånisseland.

– Vi snakker i allefall om det, og det hadde jo vært fint om vi fikk det til. NRK Aktivum har hatt møter med Målselv Utvikling og lagt fram noen ideer, og så er det opp til utbyggerne om de vil ha det og hvor stort det skal bli. Men vi ønsker det så stort som mulig, og det vil bli en del av opplegget rundt Blånisseland, sier Fürst.

TV-produksjon

Fürst ser ikke bort fra at NRK også vil produsere nye Barne-TV-serier fra Blånisselandet.

– Det kan hende. Vi ønsker i allefall å utvikle Blånisseland til flere ting slik at det blir en kontinuitet i fornøyelsene. Da må vi ha noe nytt hele tiden. Derfor er vi interessert i å samarbeide med noen om å presentere noe slikt. Det kan være utstillinger av gamle Barne-TV-serier, leker, og events av ulike slag. Vi kjører for hvert år en Melodi Grand Prix-turne med alle som har vært med der. Det kan for eksempel være en ting. Eller kåring av barnas pris til beste skole, beste film eller lignende. Aktivitetene vil bli mange og ulike, sier Fürst.(folkebladet.no)