Jan-Erik Bergstad"/>

Signerte samarbeidsavtale

Mandag kveld ble det endelig klart at Målselv får sin første kvinnelige ordfører. Tirsdag ble avtalen signert av de fire samarbeidspartnerne.

  Foto: Thomas Rognli

nyheter

Medlemsmøtene i Høyre, Venstre, Senterpartiet og Fremskrittspartiet i går kveld, velsignet alle avtalen mellom de fire partiene. Dermed er det fastslått at Målselvs nye og aller første kvinnelige ordfører de neste fire årene vil hete Helene Rognli (H). Bengt Magne Luneng (Sp) blir varaordfører.

– Det blir vel ikke endelig avgjort før kommunestyret sier ja på torsdag, men det ser slik ut, sier Rognli til Folkebladet.

De fire partiene avholdt en pressekonferanse på kommunehuset i Målselv i går kveld, der de bekreftet avtalen mellom seg.

Diskusjon

I Senterpartiet var det en hard diskusjon om partiet skulle inngå avtalen med de tre andre partiene. Men flertallet vant fram.

– Det var et mindretall som heller ville gå i forhandlinger med Arbeiderpartiet, men det første vi ble enige om da møtet startet, var at flertallet skulle bestemme. Og det ble flertall for å gå får avtalen med de tre partiene, og alle i partiet vil jobbe for den, sier ordførerkandidat og Målselvs nye varaordfører, Bengt Magne Luneng.

God avtale

Til tross for at de fire partiene spriker ganske kraftig i sin politikk, mener Luneng at de har funnet fram til en avtale alle fire partiene kan leve med i den neste valgperioden.

– Det er klart at det har vært gi og ta i forhandlingene, men vi i Sp føler at vi har fått gjennomslag for våre viktige saker, som landbruk, sier Luneng.