Staten vurderer kjøp av Holmenvær

Staten ber om Fylkesmannens vurdering av kjøp av Holmenvær.

  Foto: NOTAR EIENDOM

Statlig? Holmenvær kan bli statlig grunn.  Foto: NOTAR EIENDOM

nyheter

Det kan altså bli aktuelt for staten å legge inn bud på det tidligere fiskeværet som ligger som et øyparadis utafor Senja i Torsken kommune.

Nylig ble Holmenvær og en 6.000 mål stor eiendom i Kjerringvik på Senja lagt ut for salg med en prisantydning på fem millioner kroner. Det er familien Pedersen fra Grunnfarnes som nå ønsker å selge eiendommen.

Tidligere i sommer ble ei anna perle utafor Senja solgt; Hekkingen gikk for 6,1 millioner kroner til finansmannen Jens P. Heyerdahl.

Denne trenden liker lokalhistoriker Hans Kristian Eriksen dårlig.

– Det har alltid vært lokale eiere av Holmenvær, men nå er det absolutt sjanser for at det kommer en riking utenfra og kjøper stedet. Jeg synes absolutt at dette er et sted som bør bevares for offentligheten, og oppfordrer det offentlige til å kjøpe stedet, sa Eriksen til Folkebladet i går.

Vurderer saken

Ordfører i Torsken, Hans Peder Pedersen deler lokalhistorikerens synspunkt.

– Kommunen har jo ikke penger til å overta Holmenvær. Vi har derfor tatt kontakt med direktoratet for naturforvaltning og lagt fram saken, forteller Pedersen.

Seksjonssjef for friluft ved direktoratet for naturforvaltning, Ingebrigt Stensås, bekrefter at han har vært i kontakt med ordføreren.

– Vi kommer til å vurdere saken. Over helga vil vi ta kontakt med Fylkesmannen og be om hans vurdering, sier Stensås.

– Så det kan bli aktuelt å legge inn et bud?

– Vi kommer til å vurdere saken, men om det er aktuelt, er usikkert. Vi er ikke villige til å betale hva som helst for utmark, sier Stensås.

– Er dere villige til å betale fem millioner, slik prisantydningen er?

– Sannsynligvis vil fem millioner være uaktuelt, men vi vil be Fylkesmannen om hans vurdering, svarer seksjonssjefen.

Relaterte saker: