Pris til A3-arkitekter

Nordnorsk arkitekturpris for 2011 tilfaller i år A3 Arkitektkontor for Lofoten kulturhus og Thon hotell i Svolvær.

  Foto: Frank R Roksøy

nyheter

A3 Arkitektkontor holder til i Harstad og på Finnsnes. Utdelingen skjedde på Nordnorsk Arkitektforenings årsmøte i å Tromsø fredag kveld.

Juryen ønsket å hedre et arkitektkontor fra landsdelen som har holdt et høyt faglig nivå på sin produksjon siden det ble etablert i 1975. Med base på Finnsnes og i Harstad har kontoret har hatt store oppgaver fra Forus ved Stavanger i sør til Longyearbyen på Svalbard i nord.

– De har hatt et konsekvent moderne formspråk i det de har gjort. En dyktig materialbruk og en velutviklet sans for detaljering og proporsjoner har preget prosjektene fra dette kontoret så lenge det har eksistert, mener juryen.

Et bevis på dette er at de også mottok Nordnorsk arkitekturpris i 1993, den gangen for Tømmervik kirke i Sørreisa.

Les også: Lofoten kulturhus åpnet

– Juryen har valgt å lytte og ta inn over seg forslagsstiller (og tidligere vinner av Nordnorsk arkitekturpris) Odd Steinsviks begeistring over et enkelt og funksjonelt arkitekturverk som så tydelig viser sin tilhørighet til landskapet. Samtidig er det et anlegg som fullfører Vågan kommunes satsing på å lage et nytt urbant senter i merkevaren Lofoten, sier juryen.

Prisen består av diplom til arkitektkontoret og byggherren, samt en plakett som skal festes på bygningen. Sivilarkitekt Viggo Ditlevsen fra Finnsnes representerte prisvinneren ved utdelingen.

Juryen har bestått av Mia de Coninck, Kirkenes og Rose Marie Steinsvik og Erling Steenstrup fra Tromsø.

Se også: Bilder fra åpningen av Lofoten kulturhus