Anne-May Johansen"/>

Pepperkakebyen får drahjelp

Flere gode krefter er nå engasjert for å hjelpe Linda Solhaug med Pepperkakebyen på Finnsnes.
nyheter

Line Miriam Sandberg er en av dem. Nå kan næringslivet vente seg en telefon med bønn om økonomisk hjelp.

- Pepperkakebyen er et enorm godt tiltak som engasjerer både gamle og unge og som setter Finnsnes på kartet på en enestående måte. Da er det for galt at én person alene skal bruke både masse tid og egne penger til å realisere det, sier Line Miriam Sandberg.

- Så det er fint om noen kan gi et lite økonomisk bidrag, legger hun til.

- Fantastisk

Etter mange år i Finnsnes i Fest-arrangementet har hun etter hvert fått god dreis på å "tigge" penger til positive tiltak for Finnsnes.

- Pepperkakebyen er noe helt spesielt for Finnsnes og det burde være enkelt å få folk og næringsliv med på at her må vi trekke sammen. De som bidrar vil dessuten komme med på en oversikt over alle som er med på å gjøre adventstida i byen fantastisk, sier Line Miriam Haugan.

Linda Solhaug er både glad for og rørt over engasjementet. Ikke bare fra den engasjerte politikeren og festivalarrangøren men også fra lag, foreninger, skoler, barnehager og folk flest.

- Lovende

- I år tror jeg byen må bli den fineste noen gang. Vi har allerede fått inn de første bakverkene. Et nydelig et fra Gisund katteklubb, blant annet. Det er så utrolig koselig at slike lag og foreninger engasjerer seg, sier Linda Solhaug, som sjøl har brukt utallige timer og minst 50.000 kroner av egen lomme de fem årene hun har bygget byen i Fredheimgården.

- Mange har henta pepperkakedeig, så det ser veldig lovende ut. Mange flere privatpersoner enn før har meldt seg til baking. Både bestemødre med barnebarn og ungjenter ned i 18-19 år. Det er jeg kjempeglad for, sier "pepperkakekjerringa" på Finnsnes.

- Rikelig med plass

Skulle du gå med en liten peppekakearkitekt i magen, er det på langt nær for sent. Det er fortsatt 100 kilo pepperkakedeig igjen, og alle byggverk mottas med stor takk.

- Det trenger ikke være hus engang. Og vi har rikelig med plass til alt som måtte komme, sier Linda Solhaug.

Relaterte saker: