Jan-Erik Bergstad"/>

Målselv invaderes av damer

Fra slutten av mai til slutten av august vil Målselv invaderes av til sammen 700 utenlandske kvinner.
nyheter

At tilfeldighetene kan føre til mye rart er denne saken et eksempel på. I september i fjor kom det to israelske menn til Bardufoss hotell. Der traff de tilfeldigvis medeier av hotellet, Kristin Nymo. Ut fra spørsmålene de to israelerne stilte skjønte Nymo at her kunne det være noe som kunne få betydning for reiselivsnæringa i kommunen

Det viste seg nemlig at Simone Biton og Menachem Abadi, som de to israelerne heter, eier hvert sitt turoperatørselskap. Biton eier Lapland Incoming i Rovaniemi i Finland, der han har bodd i 20 år. Abadi eier det største turoperatørselskapet i Israel som heter Geographical Tours.

Dette siste selskapet har de siste 13 årene arrangert en opplevelsesreise i bil bare for kvinner, kalt Queen of the Desert. Denne reisen er bygget opp med en hemmelig kjøreplan. Det eneste kvinnene vet er hvilket land de skal til, men hva som ellers skjer under den syv dager lange kjøreturen i landet får de ikke vite før dagsetappene starter. Denne spesielle turen er blitt enormt populær i Israel. Queen of the Desert har tidligere vært i en rekke land, blant annet Marokko, Sør-Afrika, Albania og Spania.

Natur og utsikt

Israelerne fant fort ut at Finland alene naturmessig var litt for kjedelig, og derfor dro de til Nord-Norge for å se hva denne landsdelen hadde å by på. Det de var ute etter var vakker natur og utsikt. Det var i den forbindelse de kom til Bardufoss i september i fjor. Kristin Nymo og mannen Thorbjørn bød Biton og Abadi på middag og kjørte dem rundt i Målselv etterpå. Kristin Nymo koblet israelerne opp mot Reidun Traasdahl Nilsen i Snowman Booking, og dermed var det gjort. Årets Queen of the Desert starter i Muonio i Finland, går via Kiruna i Sverige, gjør en stopp i Harstad-området før turen går til Målselv og Målselv Fjellandsby. Her skal kvinnene som kommer i puljer på 15-20 biler med fire kvinner i hver bil, utfordres til å kjøre off road, helst på en så gjørmete vei som overhode mulig. I den forbindelse var Biton og Abadi på befaring i Blåtind skytefelt sammen med representanter for Forsvaret for å finne en egnet løype.

Og det er nettopp hensikten med denne spesielle bilturen. Kvinnene skal utfordres i ulike problemstillinger og situasjoner som de må løse på best mulig måte.