Maria Holm Simonsen"/>

- Store forventninger til silda

Håvard Høgstad ved Nergård Sild AS har store forventninger til årets sesong.
nyheter

Årets sildesesong står på trappene, og torsdag leverte " Båragutt" havets sølv til Nergård Sild AS i Senjahopen.

- Jeg har store forventninger til fullt trykk under årets sesong, slik at vi får utnyttet kapasiteten vår fullt ut, sier daglig leder Håvard Høgstad i Nergård sild AS.

I forkant av sesongen har Nergård sild sånn smått ombygget anlegget. I tillegg er det investert i nytt pakkeanlegg, for å kunne levere ferdige produkter til flere markeder.

- Hvordan ser markedet ut?

- Sesongen er ikke kommet riktig i gang ennå, så det er for tidlig å si, sier Høgstad.

Nergård Sild AS produserer både rundfisk og filet.

Laber start

Salgsleder Kenneth Garvik i Norges Sildesalgslag forteller om en veldig rolig start på sildesesongen.

- Det er så langt bare noen få norske og færøyske fartøy som har startet sildefisket, så sesongen er ikke kommet riktig i gang ennå, sier Garvik.

Han påpeker at han dermed ikke har grunnlag for å mene så mye om hvordan årets sesong blir seende ut.

- Jeg kunne godt tenkt meg at sesongen var kommet bedre i gang nå, og den silda som er funnet hittil er i minste laget. Den store silda, som man fant vest for Lofoten og Vesterålen på denne tiden i fjor, har man ikke funnet, forklarer Garvik.

Enkelte av de få båtene, som har lett etter den store silda, men ikke funnet den, har i stedet gått på makrellfiske. Andre har fisket sild lenger nord.

- Silda der er ok, men den er mindre og av dårligere kvalitet, fordi det viktige omega3-fettet ikke har satt seg i fileten. Dermed har den ikke super kvalitet for filetering, noe som igjen gir dårligere pris, sier Garvik, som er spent på om flere fartøy setter kurs for silda i løpet av den neste uken.