Irritert på Hareide

Stortingsrepresentant for FrP fra Troms, Øyvind Korsberg, reagerer sterkt på at Statsråd Hareide tar penger fra Bellona og gir disse til prosjektet "Grønne Menigheter".

  Foto: Ronald Johansen

IRRITERT: FrPs miljøpolitiske talsmann Øyvind Korsberg reagerer kraftig på Statsråds  Foto: Knut Aune

nyheter

FrPs miljøpolitiske talsmann Øyvind Korsberg reagerer kraftig på Statsråds Hareide forfordeling av sine egne. – Det er uhørt av Statsråden å ta penger fra Bellona for å gi til prosjektet ”Grønne Menigheter” sånn uten videre, sier Korsberg, i en pressemelding i dag.

Korsberg viser til at prosjektet Grønne menigheter overhodet ikke var nevnt av Statsråden da Stortinget behandlet Statsbudsjettet for 2005.

- Til tross for 8 år i energi- og miljøkomiteen på Stortinget, så har jeg aldri hørt om ”Grønne menigheter” før. Dessverre betyr nok ”trynefaktoren” mye når midlene skal bevilges, og Regjeringen bruker pengene til å støtte de organisasjoner som de selv liker best og som står dem nærmest, sier Korsberg. Staten bevilger i 2005 minst 55 millioner kroner i organisasjons- og prosjektstøtte til miljøvernorganisasjoner.

Korsberg mener ordningen nå må diskuteres grundig.

- FrP har fire år på rad fremmet forslag om at det skal utarbeides et nytt regelverk for økonomisk støtte basert på like kriterier til frivillige miljøvernorganisasjoner. Vi har bare fått FrPs egne stemmer, men forhåpentligvis innser de øvrige partiene nå at noe må gjøres, avslutter Korsberg, i en pressemelding som er sendt ut onsdag formiddag.