Mishandlet sau

Gutt gikk løs på sauen med slag og spark.
nyheter

Målselv: Det var en feriegjest som varslet bonde Svein Tore Grimstad om at en unggutt hadde gått løs på saueflokken hans som beiter flere kilometer unna gården hans som ligger på Målnes i Målselv. Det melder Nordlys.

Den unge gutten, som hører hjemme på en barnevernsinstitusjon, jaget sauene på sjøen før han gikk løs på en av sauene med slag og spark.Flaks at den overlevde

– Da vi kom til stedet sto sauen i et kratt og gjemte seg bort. Den hadde fått så hard medfart og var så utslitt og svak at vi måtte bære den til hengeren, forteller Grimstad til Nordlys.

– Det er bare flaks at den kom seg på land og overlevde. Når sauer kommer på sjøen blir ulla så tung at de lett drukner, legger kona Jorunn Grimstad til.

– Vi er oppgitt og fortvilet over at noen kan gjøre noe slikt, sier Grimstad.

En av sauene ble stygt skadet etter mishandlingen.

– Flokken ble så skremt at jeg ikke har fått undersøkt alle ennå. Det er flere av dem som har vært i havet, og jeg har sett sår på beina som tyder på at de har vært jaget gjennom steinbruddet som er i området, sier sauebonden.Stygg episode

Grimstad har anmeldt saken til politiet. Senere ble det i følge Nordlys avklart at den mindreårige gutten var på tur i området i regi av en barnevernsinstitusjonen.

– Dette var en veldig stygg episode som vi skulle vært foruten. Vi gjør det vi makter for å passe på når vi er ute på slike turer, men vi kan ikke ha hundre prosent tilsyn 24 timer i døgnet. Men vi vil gå gjennom dette skikkelig nå, og se om vi kunne gjort noe annerledes. Hvis vi finner ut at rutinene våre ikke er gode nok, så skal vi skjerpe dem, sier Tor Nymo som er ansvarlig for barnevernsinstitusjonen.