Til topps for TV-en

En luftig jobb å forbedre TV-signalene i Troms.

Forlenger. Nå forlenges toppen av Kistefjell-senderen for å gi bedre TV-signaler. 

nyheter

Norges televisjon (NTV) vil i løpet av morgendagen montere en ny antenne på toppen av den allerede eksisterende masta på Kistefjell (1004 moh). Masta på Kistefjell er 60 meter høy, men vil i morgen altså vokse til storvokste 76 meter.

For å montere den 16 meter lange og fire tonn tunge masta må NTV bruke Nord-Europas største sivile lastehelikopter

Monteringa av den nye masta er en del av omleggingen til digitalt bakkenett i Troms. Ifølge NTV vil Kistefjell og Trolltind på Arnøy utgjøre selve fyrtårnene i det digitale bakkenettet i Troms. Disse to senderne blir å dekke flest husstander. NTV hadde opprinnlig tenkt å montere den nye masta på Trolltind senere i uka, men har nå endret planene. Mata blir montert i løpet av dagen.

- Vi vil gjerne gjøre mest mulig når vi har helikoptret på plass i området, i tillegg til at det er så godt vær, forklarer Jørgen Thaule, informasjonssjef i NTV til Folkebladet.no.

Arbeidet på Kistefjell forventes å ta lengre tid fordi masta må monteres i to omganger.

- Lufta blir for tynn på Kistefjell til at helikoptret kan løfte så tungt, så derfor må vi gjøre det på denne måten, sier Thaule.

Han har vært med på monteringa av de fleste hovedsenderne, og beskriver monteringa som et presisjonsarbeid.

- Her er det snakk om millimeterpresisjon, understreker han.

Vær oppmerksom på at hvis du mister TV-signalene i løpet av morgendagen kan det være fordi at små menn klatrer omkring på masta du vanligvis mottar signaler fra. De analoge TV-signalene må nemlig stoppes mens arbeidet pågår.

NTV varsler om værforbehold på arbeidet, da sikkerheten for både helikopter og montørene som skal skru fast og sikre den nye antenna står i høysetet. Arbeidet kan derfor bli utsatt til onsdag formiddag.

Troms Folkeblad vil være tilstede når den nye masta settes opp i morgen. Følg med på nett og i papir.

(Folkebladet.no)