Dolly jukser med osten

Uekte ost. Dolly Dimples på Finnsnes er en av kjedens restauranter i Norge som ikke bruker ekte ost på pizzaen de serverer. 

nyheter

Bestiller du pizza på Dolly Dimples, må du klare deg uten lovlig ost på toppen. Dolly Dimple blander inn ost laget uten melkefett og sier kundene er fornøyde med smaken skriver VG.

Pizzakjeden er den eneste aktøren VG har kontaktet som åpent innrømmer at de bruker billig, importert jukseost.

Mandag skrev VG at importen har eksplodert, og at slike produkter nå storselges under navn som «Pizzatopping», «Revet» og «Topping til taco og pizza» ute i butikkene. Det er forbudt å kalle disse for ost siden de ikke inneholder melkefett, men derimot billig palmeolje.

– Den analoge osten ga bedre smak og den ga også bedre bruning under steking, sier viseadministrerende direktør i Dolly Dimples, Trond Bastiansen til VG.

Han vedgår overfor VG at prisen også spilte en rolle i vurderingen. Opprinnelig var det Tine som leverte ost, men for to år siden valgte pizzakjeden med over 86 restauranter og 600 millioner kroner i omsetning å gå over til svensk-danske Arla, som kunne levere billig analog ost.

I tillegg har VG kommet frem til at Pizza Grandiosa bruker ekte ost og produkter fra hamburgerkjedene McDonalds og Burger King og den konkurrerende pizzakjeden Peppes Pizza bruker ekte ost på sine produkter.