Kongelig fredagsbesøk i Lavangen

Ari Behn er fredag i Lavangen for å hilse på gamle venner.

HÅNDHILSTE Ari Behn tok seg tid til å håndhilse på Agnes og Kjell Svendsen da de ønsket ham velkommen tilbake til Lavangen fredag. 

KONGELIG Prinsesse Märtha Louise og ektemannen Ari Behn kommer i land fra kongeskipet på Tennevoll fredag. 

SVIGERFARS YATCH Kongeskipet lag til på reden fredag formiddag i Lavangen med kystvakta i følge. 

nyheter

TENNEVOLL: Folk i Lavangen fikk kongelig besøk fredag formiddag da kongeskipet «Norge» la til i fjorden.

Ari Behn som trådde sin barnesko kom på land for å besøke gamle venner og hilste på folk.

Mens bygda har pyntet seg med flaggene til topps for å ta i mot Arctic Race sirkuset kom kongeskipet seilende inn fjorden som en stor overraskelse på folk flest. Da en lettbåt fylt med folk tok av mot båthavna på Tennevoll ble det rene folkevandringa innover for å se hvem som steg i land.

Håndhilste

- Velkommen tilbake til Lavangen, Ari, ropte Kjell og kona Agnes da Ari Behn mens  prinsessa Märtha med følge kom gående opp moloen i båthavna. Begge husker de godt familien som bodde på Tennevoll der Aris far var fotograf og mor var lærer mens barna lekte med de andre ungene i bygda.

Ari takker, mens han tar Kjell og Agnes i handa. Hun forteller at hennes søster hadde Aris mor som gymlærer.

- Det visste jeg ikke, så hyggelig da, svarer Behn og forteller at han skal innom og hilse på de gamle vennene hos familien Ellingsen på Tennevoll etter å ha vært på privat besøk i Finnmark sammen med hele kongefamilien.

Sivilt politi

- Skal dere overvære Arctic Race of Norway som kommer gjennom bygda i dag?

- Nei, det tror jeg ikke det blir tid til, svarer Ari Behn som er omgitt av sivilt politi. På forhånd ga de beskjed om at det ikke var ønskelig å fotfølge dem, da besøket var privat.

- For en hyggelig fyr, utbryter Agnes Svendsen spontant etter samtalen. Også Kjell mener Ari var en veldig trivelig kar som tok seg tid til å stoppe opp og håndhilste og pratet med dem.

Etter ei stund har flere skuelystne samlet seg og snart begynner folk å fortelle anekdoter om tida da familien til Behn bodde på Tennevoll.