Ble ikke "Helt sjef": - Jeg er ikke bitter eller lei meg

Renate Rasmussen (24) stakk ikke avgårde med tittelen «Helt sjef». Men hun henger ikke med hodet av den grunn.

Ikke bitter Renate Rasmussen (24) er stolt over å ha kommet så langt i konkurransen om å bli "Helt sjef" 

nyheter

FINNSNES: I mai meldte Folkebladet at 24-åringen var én av 20 semifinalister til å stikke avgårde med arbeidslivsprisen «Helt sjef».

Senere ble hun av folket stemt fram til å bli én av ti finalister. I dag kåret juryen en vinner, som også får en reise til en verdi av 20.000 kroner, samt ett år med egen «ledercoach».

- Selv om det ikke ble meg, har det vært en kjempemorsom reise. Folk, som jeg ikke engang kjenner, har heiet meg fram og stemt på meg. Jeg har hatt mange i ryggen - og det setter jeg utrolig stor pris på, forteller hun.

Renate (24) kan bli "Helt sjef"

Renate Rasmussen (24) fra Finnsnes er én av 20 semifinalister til arbeidslivsprisen «Helt sjef».

Ikke bitter

Hun er derfor ikke bitter, men heller stolt over å ha kommet så langt i konkurransen.

- Det er en premie i seg selv at jeg ble finalist, sier Rasmussen.

24-åringen, som i dag er butikksjef ved Lindex på Finnsnes, tenker at det er fint å ha en slik prestasjon på CVen.

- Det kommer godt med. Når man er så ung som meg, har man mange muligheter. Dersom jeg en dag skal søke på annen jobb, kan jeg henvise til at jeg ble nominert til finaleplass i denne konkurransen, påpeker hun.

I løpet av første måned var det kommet inn omtrent 250 nominasjoner fra hele landet.

Imponert

Av juryen løftes Rasmussen fram som en av årets sterkeste kandidater.

«Juryen mener det er modig å ta så mye ansvar i en så ung alder, og lar seg imponere over resultatene, ledelsesfilosofien og engasjementet. Ikke minst er det spesielt positivt at hun engasjerer seg som assistent i PU-bolig for psykisk utviklingshemmede barn, ved siden av jobben som butikksjef. Det står det stor respekt av. Juryen er overbevist om at Renate kan nå så langt hun vil og gleder seg til å følge henne videre» sier juryen om Rasmussen.

- Det betyr veldig mye at han sier det, og det stemmer ganske godt.  Jeg var 18 år da jeg fikk muligheten til å bli leder ved Lindex. Jeg var heldig og hadde en regionsjef som virkelig trodde på meg, sa hun i mai.

- Drar likevel til Platanias

Dersom Rasmussen derimot vant konkurransen ønsket hun å dra til Platanias på Kreta.

- Det kommer jeg nok til å gjøre uansett. Det er mitt andre hjem. Om det blir i år, vil tiden vise, men at jeg drar dit er helt sikkert, humrer hun.