Nesten lamslått av fersk meningsmåling

Arbeiderpartiets ordførerkandidat i Sørreisa ble sånn smått lamslått av meningsmåling.

POSITIVT OVERRASKET Ordførerkandidat for Sørreisa Ap, Jan-Eirik Nordahl, syntes det var svært artig å høre at partiet hans fikk en oppslutning på hele 39,1 prosent i en fersk meningsmåling. Her er han avbildet med partikollega og sittende ordfører i Sørreisa, Paul Dahlø. 

nyheter

SØRREISA: 39,1 prosent av de spurte i en fersk meningsmåling for Sørreisa kommune, ga til svar at de ville gitt sin stemme til Ap. Sammenlignet med valgresultatet fra 2011 gjør partiet et oppslutningsmessig megabyks - hele 10,8 prosent har Sørreisa Ap økt siden den gang.

– Nå ble jeg nesten litt satt ut her, sier Aps ordførerkandidat Jan-Eirik Nordahl når han får høre resultatet fra meningsmålinga.

– Dette gjør meg både stolt og overrasket – i positiv retning selvsagt. Samtidig, med tanke på hvordan vi føler stemninga der ute blant folk, så var det også forventet, sier Nordahl.

– Det jobbes godt


Går mot rødt maktskifte i Målselv

En fersk meningsmåling viser at Arbeiderpartiet er knusende overlegen i Målselv.

Ordførerkandidaten slår fast at det finfine resultatet i meningsmålinga gir inspirasjon til å stå enda mer på i valgkampen.

– Nå er det selvsagt ikke tvil om at vi har en valgvind med oss, men det skal sies at vi jobber veldig godt i Sørreisa Ap, og vi mener sjøl at vi har mange gode saker, sier Nordahl.

– Hva tror du blir viktig i valgkampen?


Det går mot et maktskifte i fylket

Det er ikke bare i Lenvik som det blåser en rød politisk vind – også i fylket ligger det an til maktskifte.

– Å stå på våre saker, som vi mener må til for å utvikle og ta Sørreisa kommune med videre. Det er ikke tvil om at den største saken er skolesaken, å få bygget ut en ny skole i Sørreisa sentrum i tilknytning til sentralskolen. I tillegg er det selvfølgelig også viktig å ha fokus på at det skal opprettholdes et godt tjenestetilbud til folket, understreker Nordahl.

Åpen for samarbeid

Meningsmålinga, som er gjort av Norfakta for Folkebladet og NRK, viser ikke de store endringene i mandatfordeling i Sørreisa. Den eneste forskjellen er at Ap ”stjeler” ett mandat fra Samlingslista.

– Har dere gjort dere noen tanker om hvem som er aktuelle samarbeidspartnere for Ap?


Gjør et kjempebyks på fersk meningsmåling

Ei fersk meningsmåling antyder at et maktskifte i Lenvik kommune er på trappene.

– Vi samarbeider i dag med Høyre, Sp og KrF, noe som har fungert veldig bra denne perioden, og vi er åpne for å samarbeide med disse partiene videre, sier Nordahl.

– Sett på resultatet i meningsmålinga, så ligger det vel av til at du blir ordfører. Hva tror du?

– Det ønsker jeg ikke å forskuttere, hvem som blir ordfører får valget vise, men jeg har stilt med til disposisjon og ønsker å gjøre en jobb for Sørreisa, så hvis folket ønsker det så er jeg klar, smiler Nordahl.

Ap starter opp valgkampen lørdag i forbindelse med torgdagen i Sørreisa.