Renate (24) kan bli "Helt sjef"

Renate Rasmussen (24) fra Finnsnes er én av 20 semifinalister til arbeidslivsprisen «Helt sjef».

Helt sjef Renate Rasmussen (24) fra Finnsnes kan bli "Helt sjef" når arbeidslivsprisen deles ut.  

nyheter

FINNSNES: 24-åringen har siden fem år tilbake vært leder ved klesbutikken Lindex på Finnsnes. Nå kan hun vinne en reise til en verdi av 20.000 kroner, samt ett år med en egen «ledercoach».

Arbeidslivsprisen «Helt sjef» deles ut til en yrkesaktiv person under 30 år, og har til hensikt å løfte fram dyktig ungdom som viser innsatsvilje og engasjement langt utover det vanlige.

-Ydmyk

Gjennom konkurransens første måned var det kommet inn omtrent 250 nominasjoner fra hele landet.

Juryleder Frode Kyvåg har følgende å si om Rasmussen, som også er den eneste fra Troms.

– Renate har utviklet seg raskt som butikksjef, og har jobbet hardt for å oppnå gode resultater samtidig som hun har et genuint engasjement for å gjøre en forskjell. Nå er det opp til lokalmiljøet på Finnsnes og i Troms å stemme henne fram til finalen, sier Kyvåg.

- Det betyr veldig mye at han sier det, og det stemmer ganske godt.  Jeg var 18 år da jeg fikk muligheten til å bli leder ved Lindex. Jeg var heldig, og hadde en regionsjef som virkelig trodde på meg, sier hun.

Rasmussen er naturlig nok ydmyk over å ha blitt trukket ut som semifinalist ut av en fagjury.

- Det er veldig gøy. Trolig ville de som nominerte meg trekke fram at jeg fortsatt er gange ung. Man trenger ikke være over 30 for å være en god leder, sier hun.

Stå-på-vilje

Jan Olav Brekke, forbundsleder i fag- og interesseorganisasjonen Lederne, er imponert over det høye nivået på årets kandidater.

- Vi har naturligvis fått mange bra nominasjoner fra de store byene, men vi ser også tydelig at mange unge satser på innovasjon og utvikling i distriktene, og det syntes vi er svært gledelig, sier Brekke.

Sammen med McDonald’s står Lederne bak kampanjen.

- Jobb hardt

- Dersom du vinner, hvor vil du reise?

- Jeg reiser kun til et sted - Platanias på Kreta. Der har jeg vært to til tre ganger hvert år den siste tida, sier hun og humrer.

Rasmussen har imidlertid en oppfordring til unge som er på vei ut i arbeidslivet:

- Man kan komme langt bare man jobber hardt og står på. Det er riktignok ikke alltid en dans på røde roser, men man lærer av sine feil og blir bedre. Jeg var ikke supergod da jeg var 18, og er det ikke i dag heller, men man lærer, sier hun.

Positiv trend


De siste tre årene har bidragsyterne bak kampanjen spurt befolkningen om hvorvidt de er enige eller uenige i at «dagens ungdom er latere enn tidligere generasjoner».

I 2013 sa 27 prosent at de var uenige i utsagnet, men dette antallet har økt kraftig.

- Hele 39 prosent sier seg nå uenige i at dagens ungdom er latere enn tidligere. Det er en bra økning på kort tid, men vi mener det fortsatt er alt for lavt. De 20 semifinalistene er utmerkede eksempler på at dagens ungdom er fulle av pågangsmot og initiativ, og vi håper deres historier kan inspirere enda flere til å ønske å utgjøre en forskjell, sier Lauren Cody Källén, administrerende direktør i McDonald’s i Norge.