SKALAND: Tirsdag vedtok Berg kommunestyre at kommunen skal legge til rette for og annonsere trafikalt grunnkurs for sine innbyggere. Det samme gjelder teorikurs for de av innbyggerne som trenger dette. I tillegg gis bosatte flyktninger en støtte på 10.000 kroner til kjøretimer.

Vedtaket innebærer at kommunen tar regninga for at trafikalt grunnkurs og teorikurs arrangeres i kommunen.

Greit med ekstra støtte

- Synes du det er greit at flyktningene gis 10.000 kroner til kjøretimer?

- Ja, jeg synes egentlig det. Dette er jo mennesker som kommer hit med absolutt ingenting, og våre andre innbyggere har nok lettere for å få seg helgejobb enn det flyktninger har. At vi derfor støtter dem litt ekstra synes jeg er helt greit, sier Enoksen.

Ap stemte mot

- Det var ikke et enstemmig kommunestyre som stilte seg bak vedtaket?

- Ap stemte imot ettersom de mener at det vil bli kostbart å arrangere teorikurs. Vi mener imidlertid at de fleste ungdommer i dag ikke tar teorikurs ettersom de tar dette som privatister etter å ha tatt tester på nettet. Imidlertid kan det være enkelte som har behov for å gå teorikurs, enten fordi man er innvandrer, eller for eksempel fordi man trenger ekstra oppfølging fordi man er dyslektiker. Derfor synes jeg dette er en veldig grei måte å gjøre det på, sier Enoksen.

Vedtaket gjelder fra 1. januar 2015.

Traff en nerve

Artikkelen om Enoksen som ønsker likebehandling av innbyggerne i Berg kommune har gått som en propell på Folkebladets nettside. Saken har i skrivende stund blitt lest over 17.000 ganger og delt nesten 3.000 ganger på sosiale medier.

- Fra talerstolen i kommunestyret ble det henvist til dette og sagt at jeg nok hadde truffet er nerve. Vi ser jo også at de fleste som har delt saken er enige i at det må være likebehandling, og med vedtaket som nå er fattet mener jeg vi har fått dette til veldig bra. At vi likevel gir flyktningene litt ekstra hjelp synes jeg er greit – jeg er stolt av kommunestyret, smiler Enoksen.