SKALAND: Tirsdag skal Berg kommunestyre ta stilling til forslaget om å gi bosatte flyktninger inntil 15.000 kroner i førerkort-støtte. I forkant har Frp-politiker Werner Enoksen gått ut og tatt til orde for at ei slik støtte ikke bør gis bare til bosatte flyktninger, men til samtlige innbyggere i Berg kommune. Da med ei behovsprøvd ordning.

– Jeg er for så vidt ikke uenig med Enoksen. Dersom kommunestyret kommer frem til en ordning om å yte hjelp til alle som sliter, så er ingenting bedre enn det, sier Nergård.

Gode intensjoner

Førerkort-støtte til flyktningene er allerede vedtatt med tre mot to stemmer i formannskapet. Her var ordfører Nergård en av de tre som sa ja til tiltaket, mens de to representantene fra Samlingslista sa nei.

– Argumentene våre knytter seg til at vi i kommunen har forholdsvis lang avstand mellom flere tettsteder. Samtidig er det ikke buss tilgjengelig alle dager. Derfor anså vi det som et glimrende integreringstiltak å gi bosatte flyktninger støtte til førerkort ettersom det vil lette det både arbeidsmessig og bosituasjonsmessig for dem.

Nergård er klar på at det kun ligger gode intensjoner bak et slikt tiltak.

– Jeg kan jo skjønne at det stilles spørsmålstegn, men som sagt ble det av både meg og Aps representanter vurdert som et godt tiltak for integrering, sier Nergård.

Spent på utfallet

– Hvilket utfall tror du saken får i kommunestyret?

– Jeg er spent på det, og jeg har ikke snakket med de politiske grupperingene ennå. Jeg håper uansett i det lengste på at vi ender med et omforent forslag som tjener sin hensikt, sier Nergård.

Han peker for øvrig på at andre kommuner har løsninger for støtte og tilskudd til flyktninger.

– Men klarer vi å bistå også andre som sliter med sertifikatet, så er ingenting bedre enn det. Når man bor i en utkantkommune som Berg så er sertifikatet en nødvenighet.

– Har kommunen midlene som skal til?

– Ja, det var jo det. Uten å være forutinntatt i forhold til vedtaket som skal fattes, så må enhver belastning av budsjettet finnes inndekning for.

LIKEBEHANDLING: Werner Enoksen (Frp) er klar på at det blir feil om kun de bosatte flyktningene i Berg kommune gis tilskudd til førerkort. – Det må være likt for alle, mener Enoksen.