Ti år med gudstjeneste på Amfi

Årets julegudstjeneste på Amfi Finnsnes direkteoverføres over NRK radio med to biskoper i spissen.

Gudstjeneste Gudstjeneste på Amfi 2009. Pastor Idar Halvorsen (t.v.) og prest John Daniel Solhaug 

Synger Elin Synnøve Bråthen står for musikalske innslag ved årets julegudstjeneste på Amfi Finnsnes.  Foto: JOHS BØE

nyheter

FINNSNES: Da kjøpsesenteret åpnet i 2005 satte daværende byprest på Finnsnes, John Daniel Solhaug og pastor i metodistkirken, Idar Halvorsen, seg sammen med ett mål. Nemlig å arrangere en alternativ og annerledes aktivitet med fokus på julebudskapet.

- Målet var å samle innbyggerne i byen til en stille stund med juleevangeliet og julesanger i en hektisk og stressende juleinnspurt i byen.Resultatet ble en tradisjonell gudstjeneste og konsert på et høyst utradisjonelt sted for slikt, forteller Solhaug og fortsetter:

- Nemlig i en kafé og tilstøtende fellesareale i det da nye kjøpesenteret.

Arrangementet skulle finne sted tredje søndag i advent og en time før butikkene åpnet for tradisjonell julehandel.

- Jubileum

Da planene ble kjent, fikk arrangementet stor omtale i nasjonal og lokal media. Faktisk ble seansen et eget innslag i søndagsrevyen, ifølge Solhaug.

21. desember i år arrangers imidlertid den tradisjonelle julegudstjenesten på Amfi Finnsnes for tiende gang. I forbindelse med jubileet har metodistkirkens biskop Christian Alsted i København og tidligere biskop i Nord-Hålogaland Per Oscar Kjølaas, sagt ja til å delta.

- I tillegg har vi blitt kontaktet av NRK radio som ønsker å sende julegudstjenesten i sin helhet direkte på NRK P1, forteller Solhaug.

Elin Bråthen, sammen med et knippe andre lokale musikere og sangere, står for årets musikale innslag. Hun er opprinnelig fra Sørreisa og repertoaret består av både egne og andres låter, noe med sitt utspring i Irland. Faktisk skal en av låtene fremføres på Gælisk.

Prester på gudstjenesten er de samme som det har vært helt siden starten - altså sokneprest John Daniel Solhaug og pastor Idar Halvorsen.

- Den flotteste dagen

Gudstjenesten samlet første året (i 2005) nærmere 400 mennesker og tilbakemeldingene fra de oppmøtte var utelukket positive.

- For å gjøre en lang historie kort, ble det nærmest et folkekrav at dette måtte gjentas. I alle år har vi tatt opp ofring til et lokalt formål og vi har hatt musikalske innslag både av kjente norske artister, men mest lokale, forteller han.

- I alle år tidligere har vi klart å skape et flott arrangement med en magi og god stemning man ikke skulle tro var mulig i et kjøpesenter hvor deltakerne har fått høre juleevangeliget, synge julesanger, oppleve flotte artister, samt lystenning, fortsetten Solhaug.

Avslutningsvis understreker han at de gleder seg til årets julegudstjeneste på kjøpsenteret.

- Dette er den flotteste dagen på Amfi Finnsnes, sier han.