Kuttet bredbåndet i bygda: – Gjorde en tabbe og skal fikse det

På tirsdag rev Telenor en stolpe I Tranøybotn der Tranøy Telecom hadde montert utstyr som ga Internett-dekning til flere husstander i et område med svært vanskelige mottaksforhold. To døgn etter at Folkebladet begynte å grave i saken kom beskjeden fra Telenor om at en ny stolpe blir satt opp og utstyret blir erstattet dersom det er ødelagt.

KAPPET LEDNINGER UTEN VARSEL: Otto Nylund (t.v.) og Alf Nylund viser fram de avkappede strømledningen etter at Telenor uten forvarsel rev ned internett-tilførselen til flere hus i Tranøybotn.  Foto: Privat

nyheter

Alf Nylund fra Tranøybotn som var en av de berørte, sendte en melding til Folkebladet onsdag ettermiddag. Han kunne fortelle at folket i den lille bygda var blitt utsatt for et tyveri.

– Uten et eneste varsel har Telenor bare revet denne masten som eies av bygdefolket i Tranøybotn. Det er mulig Telenor trodde at de eide denne masten, men det gjør de altså ikke. Stolpen ble satt opp i 1991, og bygdefolket måtte selv dekke deler av kostnadene.