Støtter barnehageaksjonen: – Dramatiske kutt på sikt

Private Barnehagers Landsforbund (PBL) vil onsdag stenge over 2.000 barnehager i protest mot regjeringens budsjettkutt. De private barnehagene på Finnsnes støtter i prinsippet aksjonen, men vil ikke holde stengt.

PROTESTAKSJON: Asphaugen er en av de tre private barnehagene på Finnsnes. De andre to er Trollstua og Heimly.   Foto: Lars Olav Rege

nyheter

– Vi støtter innholdet i aksjonen, men kommer ikke til å delta i stengingen. Kuttet som regjeringa går inn for kan på sikt skape store utfordringer for oss for å opprettholde kvaliteten i drifta, sier Stian Eliseussen, daglig leder i Trollstua barnehage, Grethe Berg Fosseng, daglig leder i Asphaugen barnehage og Stine Thomassen, daglig leder i Heimly barnehage.

For de tre private barnehagene på Finnsnes vil kuttene utgjøre til sammen nesten 900.000 kroner hvert år fra 2024.