Rossfjordulykka: Dømt for å ha medvirket til promillekjøring

I dag kom dommen etter ankesaken mot bileieren og de to passasjerene som ble frikjent for medvirkning til promillekjøring etter Rossfjordulykka i 2019.

ULYKKE: Det var i Rossfjord i desember 2019 at dødsulykken fant sted. Foto: Maria Holm Simonsen 

nyheter

Det var i desember 2019 at fem personer satte seg i en bil etter å ha vært på fest og nachspiel. To personer ble sluppet av underveis, før bilen med tre personer kjørte av veien i Rossfjordstraumen. En kvinne omkom i ulykken.

I mai gikk saken i Nord-Troms og Senja tingrett, hvor sjåføren av ulykkesbilen ble dømt til åtte måneder fengsel og bileieren fikk 28 dagers fengsel for å ha overlatt bilen til en person som var påvirket av alkohol. Retten mente at det ikke var bevismessig grunnlag for å slå fast at de tre passasjerene hadde medvirket til promillekjøringen. De ble derfor frikjent for dette.