Midt-Troms-mann dømt for å ha lastet ned barnesex- og overgrepsmateriale

En mann fra Midt-Troms er dømt til sju måneders fengsel for besittelse av bilder og filmer som viser barn i seksuelt relaterte situasjoner. Noe av materialet viste også overgrep.

DØMT:  Midt-Troms-mannen mente at 82 bilder og nesten 108 timer med film som framstiller barn i seksuelt relaterte situasjoner havnet på hans telefon og datamaskin uten at han visste det. Det ble han ikke trodd på av tingretten, som svarte med å dømme ham til sju måneders fengsel.  Foto: Stian André Lund

nyheter

Saken mot mannen, som er tidlig i 30-årene, ble ført for Nord-Troms og Senja tingrett tidligere denne måneden. Mannen var også tiltalt for å ha bestilt ei barnesexdukke, men retten frifant ham for dette tiltalepunktet.

Omfattende

Over flere måneder fram til i juni i fjor lastet mannen ned 82 bildefiler og 607 videofiler som viser seksuelle overgrep mot barn og/eller seksualiserer barn. Det aller meste av materialet var lagret på mannens telefon, men noe materiale ble også funnet på vedkommendes datamaskin.