Kommuneoverlege: – Influensa ikke nådd oss ennå

Mens folk ligger strødd rundt om med hard forkjølelse, RS-viruset eller Rhinoviruset, så er influensabølgen enda ikke i gang i den nordlige landsdelen, melder kommuneoverlege Vidar Bjørnås i Bardu og Målselv. Det kan bli utfordrende med de store covid-utbruddene i nord. 

PÅ TOPPEN: Årets influensaepidemi blir ventelig hardere enn vanlig og det kan bli utfordrende for helsevesenet i nord som sliter med store utbrudd med Coronasykdom. I tillegg går det mye luftveisinfeksjoner for tida, melder kommuneoverlege Vidar Bjørnås i Bardu og Målselv.  Foto: Privat

nyheter

Mens mange går og snufser og hoster med ulike luftveisinfeksjoner er meldingen at influensaen ikke har nådd oss enda. I motsetning til vanlig forkjølelser, er influensa en betegnelse på en spesiell virustype som gir infeksjon i luftveiene.

Også kommuneoverlege Vidar Bjørnås i Bardu og Målselv har inntrykk av at en god del både barn og unge er rammet av ulike luftveisinfeksjoner for tida.