Kjørte bil i påvirket tilstand mens politiet var på stedet

En 24 år gammel mann er dømt etter å ha kjørt bil påvirket av det narkotiske stoffet THC.

RUSET: Mannen flyttet bilen til tross for at han var ruset.  Foto: Foto: Stian André Lund

nyheter

Det var i februar at en politipatrulje observerte en bil med motoren i gang og lysene på i innkjørselen utenfor en adresse på Finnsnes. Patruljen tok kontakt med de som satt i bilen. Samtidig fikk mannen som satt i førersetet av bilen beskjed av en annen mann å flytte bilen, fordi han skulle ut med en annen bil. Mens politiet var til stede, rygget tiltalte bilen ut av innkjørselen og inn på en avkjøring på motsatt side av veien. Når mannen hadde flyttet bilen sin, kjørte tiltalte tilbake til stedet han sto.

Når politiet oppdaget bilen, snakket de med tiltalte og de øvrige som satt i bilen. Fra samtalen kom det fram at flere av passasjerene nylig hadde brukt narkotika. I tillegg til dette sa de at det fantes en liten mengde narkotika inne i bilen. På bakgrunn av dette ble det gjennomført en test av føreren av bilen. Testen viste at mannen hadde en konsentrasjon på 0.0105 mikromol THC i blodet. Det tilsvarer cirka 0,5 promille.