– Det har absolutt blomstret med forkjølelse blant barn og voksne nå

Både i skole og barnehage ser det ut til å gå mye luftveisinfeksjoner både blant voksne og unger for tida. – De sitter gjerne lengre i og med et hardere forløp enn vanlig, meldes flere i Midt-Troms.

ØKT LUFTVEISINFEKSJONER: Ved barnehager og skoler i Midt-Troms har det økt kraftig med luftveisinfeksjoner. De sitter gjerne lengre og har et hardere forløp. I Lavangen har skolen måtte takle corona blant to av barna.  Foto: Ulf Antonsen

nyheter

– Det har absolutt blomstret med forkjølelse blant barn og voksne nå. Inntrykket er at det ikke bare går over et par dager men at det er mer langvarig enn vanlig forkjølelse. Vi har også hatt noen tilfeller med RS-viruset blant de yngste barna, men det ser ut til å ha gått fint, ifølge leger, forteller avdelingsleder Lisbeth Nyland ved Furumoen barnehage i Senja.

Under pandemien var det svært lite smittsomme sykdommer, men etter gjenåpninga av samfunnet har det florert. Noe som nok skyldes at immuniteten er lavere nå siden det er lenge siden folk var utsatt for infeksjoner, tror hun.