Sykehjem-struktur i Senja kommune:

Ingen sykehjem skal nedlegges

Ordfører Tom-Rune Eliseussen (Sp) kan nå slå fast at samtlige sykehjem i Senja kommune skal bestå. Han mener forslaget fra rådmann blir for inngripende og dramatisk.

BESTÅR: Nå er det klart at alle sykehjem vil bestå. Fra venstre : Ordfører Tom-Rune Eliseussen, Oddny Hansen, Heidi Marie Olsen Almestad og Oddrun Alapnes  Foto: Privat

nyheter

Det kom sterke reaksjoner etter at rådmann Hogne Eidissen la ut et forslag til politisk behandling der sykehjemmene i Skaland, Sifjord, Stonglandet og Gryllefjord skulle omhjemles til omsorgsboliger. Finnsnes sykehjem og Rossfjord sykehjem ville han beholde i forslaget. Men nå viser det seg at dette forslaget uansett ikke vil få flertall under budsjettbehandlingen 16. desember. Første behandling av saken skjer tirsdag 21. november i utvalget for Helse og omsorg. Der vil det presentert et forslag på syv punkter.Ingen skal omhjemles

Det er ordfører Tom-Rune Eliseussen som fronter saken på vegne av Sp, Frp, H, KrF og de to uavhengige representantene, Line Miriam Haugan og Torkel Johnsen. Det kommer også et leserinnlegg i Folkebladet om saken fra posisjonspartiene, skrevet av Per-Inge Søreng (KrF).