2020 ble et mørkt år for Senja Reiseliv AS:

Har tapt et titall millioner på koronaen

Koronapandemien har truffet reiselivsbedriften i Hamn i Senja hardt. Ved inngangen til året lå 2020 an til å bli et rekordår, men ved utgangen endte bedriften opp med betydelig omsetningsnedgang og millionunderskudd.

TØFT ÅR: Senja Reiseliv AS, som driver sin reiselivsvirksomhet basert på merkevaren hamn i Senja, tapte mange millioner på koronaen i 2020. Regnskapstallene viser en omsetningsnedgang på over ni millioner fra 2019, og årsresultatet ble drøyt 2,5 millioner i minus.   Foto: Jan-Erik Bergstad

nyheter

– Man kan trygt si at 2020 ble preget av covid-nedstenging for vårt vedkommende. Før covid traff oss fullførte vi investeringer for 20 millioner for å øke kapasiteten, og i januar hadde vi en bookingprognose på 42 millioner og en vekst i bookinga på 49 prosent fra 2019. Men så kom koronaen, og dermed ble året helt annerledes enn det vi så for oss, sier daglig leder i Senja reiseliv, Ole Henning Fredriksen.

Hardt rammet

Og tallenes tale er klar. Senja Reiseliv omsatte for drøyt 23 millioner i 2020, og det er nedgang på drøyt ni millioner fra 2019. Det ordinære resultatet før skatt viser et underskudd på drøyt tre millioner, og årsresultatet endte da på drøyt 2,5 millioner i minus.