Akupunktører kjemper mot momskrav og for å bli autorisert som helsepersonell:

– Det virker som om myndighetene ikke ønsker det tilbudet vi gir

Akupunktører er fortsatt ikke autorisert som helsepersonell og fra nyttår kan det bli moms på tjenestene de gir. Det opprører Jingsheng Shang, som opplever at norske myndigheter undergraver et tilbud han vet betyr mye for mange.

AKUPUNKTØR: Jingsheng Shang er én av de som blir berørt dersom momsfritaket for akupunkturbehandling blir opphevet. Han driver Harmoni Akupunktur i Tromsø, men tar også imot pasienter på Bardufoss ukentlig. Nå håper han stortingsflertallet endrer Solberg-regjeringas forslag til statsbudsjett vedrørende akupunkturmoms, og han håper også at akupunkturer kan bli autorisert som helsepersonell i Norge.   Foto: Gjermund Nilssen

nyheter

– Jeg er ikke bekymret for å bli arbeidsledig, men det er synd for pasientene mine dersom de også må betale moms på de tjenestene jeg gir dem. Det virker som om myndighetene ikke ønsker det tilbudet vi gir, og det forstår jeg egentlig ikke, sier Jingsheng Shang.

Han driver sin egen bedrift Harmoni Akupunktur i Tromsø, og på grunn av stor etterspørsel fra Midt-Troms tar han også mot pasienter én dag i uka på sitt kontor i Næringshagen på Bardufoss.