Ramsalt båtbok fra nord

I Ronny Trælviks nye bok har forfatteren samlet historier om fartøy og kystkultur, og forteller historien til folk som bor langs kysten i nord.

SYVENDE I REKKA: – Mange liker å lese om båter og kystkultur i Nord-Norge, forteller forfatter Ronny Trælvik. Han er aktuell med sin syvende bok om temaet, den har fått navnet «Hav og båta – fartøy, folk og kystkultur i Nord-Norge».  Foto: Ida Larsen

nyheter

– I denne boka har jeg forsøkt å presentere et lite utvalg av den rike kystkulturen i nord. Nytt og gammelt i skjønn forening. For det er jo sånn det er, alt hører sammen, fra gamle skøyter og handelssted, til dagens båtfolk og moderne fiskeflåte, forteller forfatter Ronny Trælvik.

Livet langs kysten

Boka «Hav og båta – fartøy, folk og kystkultur i Nord-Norge» handler om både fiskebåter og andre fartøy, samt folkene som bor langs kysten. Trælvik har reist rundt omkring i Nord-Norge og pratet med folk fra sør på Helgelandskysten og til Kjøllefjord i nord.