Oppdrettstorsk under lupen — skal finne ut om kvaliteten har blitt bedre

Er kvaliteten på oppdrettstorsk blitt bedre de siste 15 årene? I løpet av vinteren skal forskere ved Nofima og restaurantbransjen finne ut av dette.

TORSK: Nofima skal finne ut om kvaliteten på oppdrettstorsk har blitt bedre de siste 15 årene.  Foto: Jan-Morten Bjørnbakk/NTB

nyheter

Med reduserte torskekvoter øker interesse for oppdrettstorsk. For å tilføre den voksende næringen kunnskap om kvalitet, økonomi og marked, starter Nofima et eget prosjekt om oppdrettstorsk, opplyser matforskningsinstituttet i en pressemelding.

For drøye ti år siden var optimismen stor rundt torskeoppdrett, men lave priser og andre utfordringer førte til at næringen forsvant. I alle disse årene har Nofima likevel drevet torskeavlsprogrammet, skriver Nofima.