Politiet advarer mot svindeltrend:

Midt-Troms-dame svindlet for rundt 30.000 kroner

Om du får ei Messenger-melding fra en Facebook-venn som ber om telefonnummeret ditt, bør alarmklokkene ringe.
nyheter

Sannsynligheten er nemlig veldig stor fra at det ikke er vennen din som spør etter nummeret, men derimot et individ med uedle hensikter som har hacket Facebook-kontoen til vennen din. Og som på denne måten bokstavelig talt operer i vedkommendes navn.

– Vi har fått flere tips om denne typen svindel nå, og kjenner også til at ei dame i lokalmiljøet rundt Finnsnes er blitt svindlet for rundt 30.000 kroner på denne måten. Derfor ber vi om at folk ikke svarer på ei slik melding, men heller kontakter Facebook-vennen som angivelig er avsender og gjør oppmerksom på at Facebook-kontoen kan være hacket, sier politibetjent Sigbjørn Olsen ved Finnsnes lensmannskontor.