Koronaen stakk kjepper i hjulene for nordlys-satsing

I fjor så Fjordbotn Camping for seg å øke omsetninga med satsing på nordlysturisme. Så kom koronaen. Utsiktene til økte inntekter og bedre resultat ble som blåst bort.

BERGET OSS BRA: – Vi har egentlig berget oss bra ut av pandemien, sier Ernst Hugo Eriksen ved Fjordbotn Camping.  Foto: Vidar Bjørkli

nyheter

Fjordbotn Camping i Stønnesbotn eies av brødrene Ernst Hugo og Stein Gunnar Eriksen. Høsten 2019 utvidet de overnattingskapasiteten med å investere i seks nye vinterisolerte hytter, i tillegg til de 10 de hadde fra før. Meninga var å forsøke å ta en bit av kaka innafor nordlysturisme.

– Men med nedstengingen og reiserestriksjonene som følge av koronapandemien uteble gjestene og de økte inntektene vi så for oss. Hvor mye vi tapte er vanskelig å anslå, men kanskje kan det dreie seg om opp mot en million kroner, hvis jeg skal foreta kvalifisert gjetning. Satsingen på nordlysturisme er blitt utsatt med to år for vår del. Vi kan neppe vente noen gjester i dette segmentet før nå i vinter, sier Ernst Hugo Eriksen, som er daglig leder for campingplassen.