Forsvarsordfører om den nye forsvarsministeren: – Jeg så ikke helt den komme

Barduordfører Toralf Heimdal er glad for at hans partikollega Odd Roger Enoksen blir Norges nye forsvarsminister. Men Enoksens navn var ikke det første han tenkte på i denne posten.

OVERRASKET:  Odd Roger Enoksen var ikke det navnet Toralf Heimdal først tenkte på som forsvarsminister i den nye regjeringa, men både barduordføreren og hans kollega i Målselv tror at partifellen kan bli en god politisk leder for den videre utviklinga av Forsvaret.  Foto: Gjermund Nilssen

nyheter

– Nei, jeg så ikke helt den komme. Men når det er sagt, så er det et veldig spennende valg. Enoksen er jo regjeringas mest erfarne politiker, med solid erfaring fra både regjeringsarbeid og Stortinget, og jeg vet at han er en politiker som har evnen til å ta saker og problemstillinger veldig raskt. Det er heller ingen bakdel at han er fra Nord-Norge, og alt i alt tror jeg dette blir veldig bra, sier Heimdal.

Usikker

Også Heimdals senterpartikollega i Målselv, Bengt Magne Luneng, er glad for å ha fått en partifelle i den forsvarsministerposten som er så viktig for forsvarskommunene på innlandet i Troms, men han er veldig usikker på hvor inngående Odd Roger Enoksen kjenner forsvarsfeltet.