Snart bør du skifte til vinterdekk:

– Hvis en bil plutselig mister et hjul i 80-90 kilometer i timen, er det lett å tenke seg konsekvensene

Hvert år får forsikringsselskapet If inn fire-fem biler med alvorlige karosseriskader fordi hjulene har løsnet midt i trafikken.

I enkelte tilfeller kan vibrasjoner få hjulmuttere eller -bolter til å løsne etter hjulskift. Derfor er det viktig å etterstramme etter 10-15 kilometer.  Foto: Foto: If

nyheter

– Bare flaks at ingen mennesker kommer alvorlig til skade, sier kommunikasjonssjef Sigmund Clementz i If. Han minner på at det er viktig å huske å etterstramme hjulmutterne ved 10-15 kjørte kilometer etter at du har skiftet hjul, også dersom du har byttet hjul på verksted eller dekkhotell.

– Hvis en bil plutselig mister et hjul i 80-90 kilometer i timen, er det lett å tenke seg konsekvensene. Det er bare tilfeldigheter som gjør at mennesker ikke blir alvorlig skadd, sier kommunikasjonssjefen.