Samarbeider for å bryte negativ trend i arbeidslivet:

Skal få flere unge ut i arbeid

For mange høres det ut som en tysk ubåt fra 2. verdenskrig, men det er noe helt annet. For målet med U30 er intet mindre enn å få flere unge ut i arbeid på innlandet i Troms.

FELLES MÅL:  Gjennom satsinga U30 samarbeider Montar, Nav og Målselv kommune med et felles mål om å få flere unge ut i arbeid. Fra venstre: Carina Lamo (jobbveileder), Trine Markhus (teamkoordinatxor), Janne Walquist (Montar-leder) og Knut Reiertsen (Nav-leder i Målselv-Bardu).  Foto: Gjermund Nilssen

nyheter

– Nasjonalt er antallet unge uføre doblet siden 2013, og også her lokalt har vi sett at det er flere unge voksne under 30 år som av ulike årsaker sliter med å finne en plass i arbeidslivet. Det ønsker vi å ta på alvor, og derfor har vi etablert U30 som ei avdeling for unge voksne som trenger arbeidsforberedende trening, sier Janne Walquist.

Som daglig leder for vekstbedriften Montar i Målselv har hun lang erfaring med bistå mennesker som trenger tilrettelegging på veien inn i utdanning og arbeidsliv, og nå samarbeider Montar med Nav og Målselv kommune om denne satsinga spesielt rettet mot unge voksne.