Provosert av at østlandsbasert aktør skal lage informasjonsbrosjyre for Bardu kommune:

– Skremmende at kommunen ikke vurderer å bruke lokale aktører

Nylig fikk Marcus Lande en e-post med tilbud om å annonsere for firmaet sitt i en brosjyre som firmaet JS Norge lager i samarbeid med Bardu kommune. Men istedenfor å kjøpe annonse, valgte han å stille kommunen noen grunnleggende spørsmål. Og nå legger kommunedirektøren seg flat.

REAGERER:  Marcus Lande reagerer kraftig på at han som næringsdrivende i Bardu er blitt invitert til å kjøpe annonse i en brosjyre Bardu kommune samarbeider med en Sarpsborg-basert bedrift om å utarbeide. – Jeg synes bare det er så innmari rart at kommunen ikke har en ryggmargsrefleks som sier at man skal prøve å bruke lokale aktører der det er mulig. sier han.  Foto: Gjermund Nilssen

nyheter

– Jeg synes bare det er så innmari rart at kommunen ikke har en ryggmargsrefleks som sier at man skal prøve å bruke lokale aktører der det er mulig. I dag virker det som om det er om å gjøre å sende pengene lengst mulig bort fra kommunen, og vi kan jo ikke holde på slik dersom vi skal ha et oppegående næringsliv her vi bor, sier Marcus Lande.

Selv driver han det lille entreprenørfirmaet Alba Drift med base i Bardu, og han understreker at brosyresaken slett ikke er den eneste saken der han har stusset på at utenbygds aktører har fått oppdrag for kommunen eller andre offentlige aktører uten en forutgående anbudsprosess.