Førsteklasses bybetraktninger fra Bardufoss:

– Det skal være fontener og alt som er i andre ordentlige byer

Emil, Gabriel, Ada og Klara bor i den nye byen Bardufoss. Men de er ikke helt sikker på om Bardufoss ser ut helt som en by. I alle fall ikke ennå.

HURRA FOR BARDUFOSS: Emil (t.v.), Gabriel, Ada og Klara stortrives med å bo på Bardufoss. Men de er litt usikker på om den nye byen ser ut helt som en by ennå.  Foto: Gjermund Nilssen

nyheter

Onsdag vedtok kommunestyret i Målselv at Bardufoss er en by. Slik er det og slik blir det, og voksenaregumentene for bystatusen har vi jo hørt. Gjentatte ganger. Men de voksne skal jo ikke være her for bestandig, og derfor var vi litt nysgjerrig på hva de potensielle framtidsborgerne av nybyen tenker om Bardufoss, om byer og om livet både nå og framover. Vi tok turen til byskolen Fagerlidal, og der traff vi sannelig på førsteklassingene Emil, Gabriel, Ada og Klara. De er alle seks år, bor i den nye byen og har mange tanker om både dette og mye annet. Det første vi spurte om, var om noen av dem har vært i en by.

– Ja, men jeg husker ikke hvordan det var. Jeg husker bare at vi var i alle byene på hele jorda, og så husker jeg at vi var i Oslo på en trikk, sier Emil, og legger til at Ada ikke husker det.