Bringer skjult turperle fram i lyset

Stedet er ei perle av et turmål, men ikke alle er klar over det. Det bestemte Bjorelvnes bygdehuslag seg for å gjøre noe med.

FLOTT UTSIKT: Høyden overfor Bjorelvnes har egentlig ligget som en skjult perle i landskapet. Nå har Bjorelvnes bygdehuslag sørget for å bringe den fram i lyset med denne gapahuken. Fra gapahuken er det fantastisk utsikt utover Gisundet.  Foto: Lise Springborn

nyheter

Nå har bygdehuslaget sørget for å gjøre en raste- og utsiktsplass i fjellet ovafor bygda enda mer tilgjengelig og attraktiv for turgåere og skuterfolk. Det har de gjort med føre opp en gapahuk fullt utrustet med bålgrue og kaffekjele på plassen. Fra Geitryggen kirkegård har laget merket en sti på 3 kilometer oppover. Sist helg kunne dugnadsgjengen sluttføre arbeidet med gapahuken — eller Gaukarhuken, som den er døpt.

GAPAHUK: Det er en skikkelig flott gapahuk Bjorelvnes bygdehuslag har ført opp. Den er komplett utrustet med blågrue, kaffekjel og sitteunderlag.  Foto: Privat

– Det er fantastisk artig å være i mål. Nå håper vi at så mange som mulig vil benytte seg av tilbudet. Gaukarhuken står fri til bruk for alle som ønsker det, sier leder av bygdehuslaget, Kirsti Pettersen.