Boligen sto ferdig i 2019 — men Henrik (23) får fortsatt ikke lade bilen der han bor

Mamma Veronica Molund fortviler over at to år etter at Stjerneboligen på Silsand sto ferdig, er det fortsatt ikke kommet carport eller ladekontakt til bilene til beboerne. De rullestoltilpassede bilene er avhengig av strøm for å fungere for brukerne.

VANSKELIG: De store, rullestoltilpassede bilene til brukerne ved Stjerneboligen på Silsand står uten tak og lademuligheter som de trenger. Mamma Veronica Molund sier de må ta bilen til sønnen Henrik Markussen (23) hjem for å lade den og så kjøre den tilbake til Stjerneboligen.   Foto: Susanne Noreng

nyheter

Senja kommune overtok i slutten av 2019 det flunkende nye, høyteknologiske bygget Stjerneboligen, som er en tilrettelagt boenhet for personer med særlig behov innenfor tjenesten for utviklingshemmede i Lenvik. Bygget har åtte leiligheter, som etter den opprinnelige planen alle skulle få en tilhørende carport til brukernes biler. Nå, to år etter, er det fortsatt ingen carport på plass til brukernes tilpassede biler.

– Alle beboere har biler til over èn million kroner, og det skulle bygges carport til bilene fikk vi lovnader om, sier Veronica Molund, som er mamma til Henrik Markussen (23) som bor i Stjerneboligen.