Lærere og sykepleiere raser: – Kommunene innser ikke krisen, selv om varsellampene blinker rødt

Streiken deres ble stanset av regjeringa som satte tvungen lønnsnemnd. Nå har resultatet fra Rikslønnsnemnda kommet.

FYLKESLEDERE: Lena Røsæg Olsen, fylkesleder Norsk Sykepleierforbund Troms og Finnmark og Thomas Nordgård, fylkesleder i Utdanningsforbundet Troms og Finnmark/Romssa ja Finnmárkku Oahppolihttu.   Foto: Privat/iTromsø

nyheter

Resultatet av lønnsnemnda er en lønnsheving på 2,82 prosent, den samme lønnshevinga som frontfagene.

– Vi ble stoppet i streiken, avspist med tvunget lønnsnemnd som nå ikke gir ett øre mer til lærerne og sykepleiere. Kommunene innser ikke krisen, selv om varsellampene blinker rødt. Jeg er skuffet og provosert, sier Thomas Nordgård, leder i Utdanningsforbundet Troms og Finnmark.